BERGSTRÖMS BOLL

BERGSTRÖMS BOLL

WC 2015 Oavgjort i andra matchen

Matchrapport IFK A-TPosted by Anders Bergström Sat, January 17, 2015 21:54:37
IFK A-T -- Hässelby 1-1
Hässelby var, minst, en klass bättre än Rävåsen.
Och Hässelby var, minst, en klass bättre än vid våra möten förra året.
Okey, det var inte riktigt samma Hässelby som vi hade i serien då. Till i år har de slagit ihop sina F99 och F00-lag. Och deras 00or är klart starkare och tuffare än 99orna. Tydligen.
Första halvlek bjöd på en kraftig motvind. Så de planerade bollarna framför våra snabba yttrar kom inte riktigt fram. Och tvärtom så fick motståndarna fram sina bollar på sina yttrar.
Tjejerna var inte med mentalt. De hade förra matchen i huvudet.
Så det såg inte alls bra ut första tio. Därefter arbetade vi oss in i matchen. En snabb och smart omställning gav oss ledningen. Och gav oss självförtroende. Eskilsson var där igen och nätade. Då hade vi plötsligt matchen i vår hand. Och två noll var väldigt väldigt nära när Martina fick lite för mycket tid på sig. Hon hann tänka för mycket.
Jag kände mig väldigt säker inför andra halvlek. Nu hade vi vinden i ryggen. Nu skulle våra bollar nå fram till önskad yta.
Tji fick jag. Okey, till en början såg det bra ut. Men efter ett olyckligt självmål började tjejerna hänga lite med huvudena. De spelade ängsligt. Det centrala mittfältet backade hem. De vågade inte pressa högt upp. Tjejernas rädsla att förlora blev större än viljan att vinna.
Vi blev inte utspelade. Inte alls.
Vi tappade inte hela vårt spel. Inte alls.
Men våra offensiva ide`er fungerade inte. Så något segermål var vi inte nära.
Men det var nog väldigt lärorikt för tjejerna. Förhoppningsvis..
Tjejerna är äldre och klokare. Men att analysera och ärligt värdera sin egna insats är svårt. Snacket efter matchen i omklädninhsrummet var bra. De såg våra brister. Och de hade tankar om hur vi ska göra för att bättre lyckas med vårt spel.
I morgon möter vi Stångebro. En mycket bra lag. Vi måste höja oss rejält för att ha en chans.
Jag vet att vi kommer höja oss.
Till seger?
Allt kan hända.

  • Comments(0)//boll.undefinedsounds.se/#post151